PL 9, 00014 Helsingin yliopisto
Yhteystiedot
Opiskelijaneuvonta
Ota yhteyttä
Tenttipalvelu
Ota yhteyttä
Muut yhteystiedot
Henkilöstö
Yhteistyöoppilaitokset
Ravitsemustieteen opinnot
Ravitsemustieteen opiskelu soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää tietämystään ravitsemuksen ja terveyden välisistä suhteista. Ravitsemustieteen opinnoissa käsitellään mm.
- elintarvikkeiden koostumusta
- ravinnon ja terveyden välisiä yhteyksiä
- liikunnan ravitsemusta
- erityisruokavalioita ja ravitsemustilan arviointia
- ravitsemuskasvatusta ja ruoanvalintaa.
Ravitsemustieteen opinnoista saa konkreettista tietoa mm. ihmiskehon toiminnasta ja aineenvaihdunnasta, ruoan turvallisuudesta ja ihmisen ravinnon tarpeesta eri ikäkausina. Ravitsemustieteen opinnoista on erityisesti hyötyä heille, jotka tarvitsevat työssään ravitsemustieteellistä osaamista, esimerkiksi
- sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskenteleville
- opettajille
- neuvontajärjestöissä sekä liikunnan ja elintarviketuotannon parissa työskenteleville.
Ravitsemustieteen alkavilla yksittäisillä verkko-opintojaksoilla on vielä tilaa – katso tarkemmat tiedot opinto-ohjelmista:
- Johdatus ravitsemustieteeseen (5 op) alkaa 9.9., opintojakso poistuu uusista tutkintovaatimuksista, järjestetään nyt viimeisen kerran
- Elintarvikkeet ruokavalioissa (5 op) sivut avautuvat 4.9., ilmoittautua voi 6.9. saakka
- Ravitsemusfysiologian perusteet (5 op) alkaa 23.11.
Lisäksi yhteistyöoppilaitokset järjestävät opintoja monimuoto-opintoina (Espoon työväenopisto, Hämeenlinnan kesäyliopisto ja Järvenpää/Kerava -opistot yhteistyössä) ja lähiopintoina (Helsingin aikuisopisto). Yhteistyöoppilaitosten ilmoittautumisajankohdat löytyvät opinto-ohjelmista.
Ravitsemustieteen esittely
Kysy oppiaineesta
Ilmoittautuminen syksyn opintoihin on käynnissä
Avoimen yliopiston uusi opintotarjontapalvelu
Miten opiskelemaan?
Lisää tietoa ilmoittautumisesta ja maksuista
Opiskelijana opistossa
Opinnot 2015–2016 -esite